Internationaal onderzoek naar ontwikkelingen jeugdrecht
01 Jun 2012, 21:00
foto
Sharon Geerlings-Headley


Suriname levert ook zijn bijdrage aan een internationaal onderzoek naar ontwikkelingen binnen het internationaal jeugdrecht. De nadruk wordt gelegd op de invloed van het VN-kinderverdrag en andere mensenrechtenverdragen. Het project wordt uitgevoerd tussen juli 2012 en november 2013.

Sharon Geerlings-Headley, jurist en jeugdrecht deskundige, zal participeren als lid in het internationaal onderzoeksteam van familie- en jeugdrecht specialisten. Parallel aan de ontwikkeling van het erkennen van rechten van jeugdigen loopt de opvatting dat grondrechten evenzeer voor jeugdigen gelden. Het team zal zich ook richten op de horizontale werking van verdrags- en grondrechten. Er zal nagegaan worden hoe de ontwikkelingen in het jeugdrecht in verschillende landen en werelddelen hebben plaatsgevonden en hoe het beleid daarop is afgestemd. Verschuivingen in de afgelopen 20 jaar met het accent op het jeugdrecht, zullen eveneens onder de loep worden genomen.

“Ik vind het een interessante uitdaging om meer te doen aan dit onderzoek. Ik geloof dat de onderzoeksresultaten het juridisch hoger onderwijs ten goede zullen komen en nuttig zullen zijn voor gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties en jeugdigen zelf”, zegt Geerlings-Headley. Ze doceert Jeugdrecht, Personen-en Familierecht en Burgerlijk procesrecht aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Aan het onderzoek doen behalve Geerlings-Headley wetenschappers uit Nederland, de Verenigde Staten van Amerika, Indonesië en Zuid-Afrika mee. Het project Juvenile Case Law and Policy Research moet ontwikkelingen in de jurisprudentie en in de literatuur analyseren, becommentariëren en publiceren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May