VHP-jongerenraad Nederland wil ook bijdrage leveren
01 Jun 2012, 16:50
foto


VHP-voorzitter Chan Santokhi spreekt de conferentie van de Jongerenraad in Nederland zaterdag toe. Het thema van deze conferentie is 'Jongeren en hun toekomstperspectieven in Suriname: Ontwikkelingsmotor voor diasporaland'. De bijeenkomst is bedoeld om de Surinaamse jongeren in Nederland dichterbij de maatschappelijke vraagstukken te brengen.

Jongerenraad VHP Nederland is opgericht door enkele studenten die een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van Suriname. De Jongeraad is van mening dat zij met de kennis en ervaring onder Surinaamse jongeren in Nederland met zijn allen Suriname een stukje verder kunnen helpen in zijn ontwikkeling.

uitvoerbaarheid
Hierbij zal de migratie van jongeren in diaspora in historisch perspectief worden geplaatst. De voorzitter van de VHP zal het thema niet alleen wetenschappelijk benaderen maar ook de praktische uitvoerbaarheid van het diasporabeleid en de kansen voor de jongeren in Suriname belichten.

Er zal ook ingegaan worden op de economische en sociale aspecten van diaspora. Er bestaat ook gelegenheid om in discussie te treden met de voorzitter van de VHP. Dit meldt de politieke organisatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May