Argentinië overweegt vestiging ambassade
01 Jun 2012, 14:15
foto
Juan Valle Raleig, directeur-generaal voor Latijns-Amerika (Foto: Buza)


De bilaterale samenwerking tussen Suriname en Argentinië kan verder versterkt en uitgediept worden, als Buenos Aires een ambassade in Paramaribo vestigt. Volgens Juan Valle Raleig van het Argentijnse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn land in de meeste Zuid-Amerikaanse landen een ambassade, behalve in Suriname.

Raleig die directeur-generaal voor de afdeling Latijns Amerika is op het ministerie, is op werkbespreking in Suriname. Hij staat aan het hoofd van de Argentijnse delegatie.
Waarnemend directeur Robby Ramlakhan van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn volle ondersteuning toegezegd bij de voorbereidingen om een Argentijnse diplomatieke post in Paramaribo te vestigen. Tijdens het werkbezoek aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft Ramlakhan Suriname’s steun aan Argentinië in de Malvinas-eilanden kwestie herhaalt. Partijen hebben ook gesproken over technische samenwerking.

Paramaribo en Buenos Aires zijn in 1977 diplomatieke betrekkingen aangegaan. In 2005 is een samenwerkingsovereenkomst getekend en in 2011 volgde een visumafschaffingsoverenkomst voor houders van diplomatieke, officiële en dienstpaspoorten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May