Informatieavond moet Amnestiewet 2012 ‘ontrafelen’
31 May 2012, 22:00
foto


“Iedereen in Suriname, en in het bijzonder de jongeren, moeten zich ervan bewust zijn dat hun toekomst nu bepaald zal worden. Alleen een rechtsstaat kan ze behoeden voor willekeur en een op persoonlijke basis en voordeel gedreven overheidsbeleid.” Dat schrijft het Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname.

“Nu is het moment waarop we met z’n allen moeten opkomen voor ons Suriname, jong en oud. Aan elke keus zijn er consequenties verbonden; Waarvoor we nu kiezen, is belangrijk voor de toekomst.” Met dit standpunt voor ogen organiseert het comité vrijdagavond een informatieve avond over de betekenis en werking van de Amnestiewet 2012 en andere wetten. De vonnissen die de Krijgsraad heeft toegewezen en de reacties hierop zullen ook aan de orde komen.

De juristen Stanley Marica, Hugo Essed en Gaetano Best (internationaal strafrecht jurist) zullen met hun inzichten en commentaren meer duidelijkheid geven over de inhoud en samenhang van de verschillende wetten en verdragen die van toepassing zijn. Het publiek krijgt ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

Bezorgd
Het Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname zegt dat hij bezorgd is over de publieke aanvallen op personen en instellingen. “Officiële en semiofficiële personen en programma’s richten hun pijlen op een ieder die zich uitspreekt tegen de Amnestiewet 2012.” Volgens het comité zijn dat allemaal verdraaiingen en drogredenen waarbij het accent wordt verlegd om de democratische beweging in diskrediet te brengen.

“Deze verontrustende gedragingen en voortgaande acties, zoals het voornemen tot het ontmantelen van het Fort Zeelandia, versterken het gevoel en de waarneming dat de rechtsstaat Suriname steeds meer in gevaar komt en gedreven wordt naar een totalitair opererende overheid.” Het comité wijst erop dat behoud van de rechtsstaat alle Surinamers mogelijkheden biedt om te helpen aan de opbouw van Suriname, “een land waar vrijheid nu nog leeft.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May