Sasur stuurt deel dwangsom naar SRS en Ramasha
27 May 2012, 14:45
foto


Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) heeft een deurwaardersexploot gestuurd naar SRS en Ramasha. Aan SRS is een gedeeltelijke dwangsom van SRD 145.000 betekend voor illegaal gebruik van muziek. Ook aan Ramasha is een deel van de dwangsom van SRD 209.000 betekend.

Prim Ramlal, voorzitter van Sasur, zegt aan Starnieuws dat de rechter Ramasha en SRS in december 2009 gevonnist heeft voor illegaal muziekgebruik. Aan dit verbod is er een dwangsom gekoppeld van SRD 1000, die aan Sasur betaald moet worden voor iedere keer dat zij enig muziekwerk of delen daarvan zonder toestemming openbaar maken of verveelvoudigen tot een maximum van SRD 1000.000.

Stappen ondernomen
Hoewel Sasur deze vonnissen al geruime tijd via de deurwaarder heeft betekend aan de bedrijven, heeft zij gecommuniceerd met hen en de Vereniging van Radio en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS) om een licentieovereenkomst tot stand te krijgen. Het illegaal muziekgebruik zou hierdoor voorkomen worden en de dwangsommen zouden niet verbeuren, zegt Ramlal.

"Het overheidsmedium SRS beloofde een licentieovereenkomst met Sasur aan te gaan en zo ook een goed voorbeeld te zijn voor de overige omroepen, maar heeft helaas geen invulling aan deze belofte gegeven", merkt Ramlal op. SRS betaalde slechts de proces- en betekeningskosten van het vonnis via de deurwaarde aan Sasur. Er was een compromis bereikt met de SRS. Hierna werd Sasur voor verdere afspraken verwezen naar de voorzitter van de raad van toezicht van het bedrijf, tevens directeur van het kabinet van de vicepresident, Vivian Gordon. Sasur heeft geen contact te krijgen met hem, zegt Ramlal. Uiteindelijk is besloten alvast een deel van de verbeurde dwangsom van SRD 145.000 te betekenen aan SRS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May