Digicel Suriname trakteert sociale instellingen bij 5 jaar
25 May 2012, 17:00
foto
Digicel topman Hans Lute (midden) met de instellingen die bedacht zijn. (Foto: Raoul Lith)


Digicel Suriname viert dit jaar zijn eerste lustrum en heeft vijf sociale instellingen elk US$ 5000 geschonken. Daarnaast is er een speciale ondersteuning voor de Mytylschool. Het gaat om de bouw van een aangepaste moderne keuken voor de school die zich bezighoudt met de vorming van kinderen met een beperking. Voor de school zal Digicel medewerker Cherryl Daal ook een bewustwordingsproject uitvoeren. Dit project gaat over hoe om te gaan met kinderen met een beperking.

De vijf instanties die zijn bedacht, zijn de padvindersgroep Petrus Donders, met als algemeen doel jeugdigen in de leeftijd van 7 tot en met 17 jaar klaarmaken voor de maatschappij. De tweede instelling is het Welzijns Instituut Nickerie (Win) dat zich bezighoudt met het bevorderen van zorg en welzijn voor de Nickeriaanse bevolking, in het bijzonder zwakkeren.

Geeft terug
Bejaardencentrum Majella kreeg ook een donatie. Dit bejaardencentrum biedt in overeenstemming met Christelijke beginselen huisvesting, verzorging en begeleiding aan seniorenburgers, die niet langer zelfstandig willen of kunnen wonen. Huize Betheljada is ook bedacht. Dit tehuis ontfermt zich over kinderen en volwassenen met een meervoudige beperking. De vijfde instantie is het kinderhuis Leliëndaal in Commewijne, dat jongeren opvangt uit moeilijke leefsituaties. Van de 72 jongeren worden 20 volledig door het kinderhuis verzorgd.

“Wij zijn trots op het feit dat wij reeds vijf jaar deel zijn van de Surinaamse samenleving. Het succes van onze business hebben wij op de eerste plaats te danken aan onze klanten en wij zijn hen daar dankbaar voor. Als ‘core value’ hebben wij het teruggeven aan de gemeenschap van waaruit wij onze kracht putten. Onze visie is om projecten te ondersteunen op educatief, sociaal of cultureel gebied die jongeren kunnen inspireren en positieve energie kunnen geven. Wij geloven dat dit zal leiden tot sterkere, zelfvoorzienende gemeenschappen”, zegt Hans Lute, directeur van Digicel Suriname.

Prijs gewonnen
Digicel wil samen met financiële voordelen voor instellingen ook de skills en de toewijding van getalenteerde medewerkers ontwikkelen. Het teamwerk wordt eveneens bevorderd.

Het project van de Mytylschool wordt gefinancierd uit een prijs die Digicel Suriname heeft gewonnen van de moederorganisatie. Het ging om een wereldwijde prijsvraag, waaraan 170 inzendingen hebben meegedaan. Suriname won de tweede prijs met een waarde van US$ 25.000. De uitreiking van de cheques aan de instellingen vond vandaag plaats in hotel Marriot.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May