Ketting- en bromfietsdieven de bak in
23 May 2012, 15:30
foto


Vijf koppels die er werk van maakten om halskettingen te stelen, zijn opgespoord door de politie. Er zijn vijftien gevallen van halskettingdiefstal tot klaarheid gebracht. In twee verschillende gevallen heeft de politie vier verdachten van bromfietsdiefstallen aangehouden.

De politie heeft een team samengesteld om de toename van halskettingdiefstal terug te dringen. Burgers worden vaak slachtoffer van zogenaamde kettingtrekkers. Deze criminelen opereren vaak in groepjes van twee op de bromfiets waarbij de duorijder gouden halskettingen wegrukt van de slachtoffers. Behalve de aanhoudingen die de politie heeft gepleegd, heeft zij ook een aantal bromfietsen in beslag genomen.

De politie vermoedt dat de verdachten nog meer strafbare feiten op hub kerfstok hebben. Eén van de koppels is op 16 mei in de omgeving van de Kernkampweg door de politie aangehouden. De mannen reden op een blauwe bromfiets. Kort voor hun aanhouding heeft één van deze twee criminelen een gouden halsketting weggegooid die waarschijnlijk gestolen was. De volgende dag heeft een burger de halsketting gevonden en overgedragen aan de recherche van het politie bureau Nieuwe Haven.

Vier bromfietsdieven aangehouden
In twee afzonderlijke gevallen heeft de politie vier vermoedelijke bromfietsdieven aangehouden en opgesloten. Afgelopen zaterdag deed de politie een inval in een woning aan het Molenpad. In dat huis is de politie gestuit op gedemonteerde bromfietsen. Intussen is gebleken dat één van de bromfietsen op vrijdag 18 mei gestolen was aan de Koningstraat.

In de andere zaak moeten twee jongemannen een bromfiets gestolen hebben op een parkeerterrein op het Nieuw Haven complex. De bromfiets is teruggevonden en ondertussen teruggegeven aan de eigenaar, meldt de politie voorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May