Torarica sluit zich aan bij groene bedrijven
21 May 2012, 18:00
foto
Wim Udenhout, voorzitter van SCF (links) en de manager van Hotel Torarica, Dave Boucke na de ondertekening van de samenwerking. (Foto: Raoul Lith)


Hotel Torarica heeft zich vandaag als twaalfde bedrijf aangesloten bij de groep die haar bedrijfsvoering richt op een duurzame groene economie. Drie jaar terug is Suriname Conservation Fonds (SCF) begonnen met het sluiten van samenwerkingscontracten met bedrijven.

Het is de bedoeling dat samen met het SCF de bedrijven activiteiten ontplooien voor niet alleen het behoud van milieu en natuur maar om ook de gemeenschap bewuster te maken hiervoor. Torarica had al enige bedrijfsmatige stappen in zijn bedrijfsvoering doorgevoerd. Nu is er een driejarig actieplan ontwikkeld om de groene gedachte verder inhoud te geven.

Enorm effect
Voorzitter Wim Udenhout van het SCF zegt dat de aansluiting van Torarica bij de groep niet alleen maar een versterking is. Gezien de plaats die het hotel inneemt in het land en daarbuiten zal de aansluiting meteen een effect hebben op alle andere partners waarmee Torarica zaken doet. Volgens Udenhout wordt met dit initiatief en het aansluiten van steeds meer bedrijven het geloofwaardigheidstekort van Suriname ook weggewerkt.

Volgens Udenhout wordt er vanuit de overheid wel vaak gesproken over een groene economie, maar wordt er niet genoeg gedaan om deze gestalte te geven. “Wanneer Suriname in de wereld bekend staat als land met groene bedrijven, versterkt dat de positie van onze natie. Ik hoop dat de overheid niet achter blijft. Dit kan zelfs een verkiezingsissue worden”, zegt Udenhout.

Boodschap aan partners
Directeur Dave Boucke van Torarica zegt dat met de aansluiting een duidelijke boodschap is gegeven aan alle partners. Het hotel is gericht op duurzaamheid en de groene economie is onderdeel van de bedrijfsvoering van het hotel. Volgens hem hoeft het niet veel geld te kosten om over te gaan tot een groene economie bedrijfsvoering. “Het vraagt wel om energie, om een ‘mindshift’ teweeg te brengen bij mensen”, zegt Boucke.

De topman van Torarica stelt dat klanten en toeristen het op prijs stellen dat het hotel het logo en stempel heeft van een groene bedrijfsvoering. “Ik denk dat het een braakterrein is en dat er veel te doen is om op deze manier duurzaam te ondernemen”, zegt de hotelmanager. Boucke roept vooral bedrijven op niet alleen groene economie te propageren maar ook acties te ondernemen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May