Saramacca treft noodmaatregelen vóór springvloed
21 May 2012, 06:00
foto
Wateroverlast te Saramacca tijdens de vorige springvloed. De dam had het op diverse plaatsen begeven.


Het district Saramacca treft noodoplossingen voor de springvloed van 4 juni. De werkzaamheden in de verschillende gebieden zijn gestart en moeten vóór 4 juni worden opgeleverd. Het gaat om de Gangaram Pandayweg, Tijgerkreek, Calcutta en Creola.

Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani zegt aan Starnieuws dat aan de Gangaram Pandayweg er al een week wordt gewerkt aan de waterkerende dam van 6.5 kilometer. Er wordt als noodoplossing een dam aangelegd. Voor de structurele oplossing, zegt de dc, heeft Staatsolie die dit project financiert, een consultant gevraagd om een studie hierover te maken. De noodoplossing kost Staatsolie SRD 133.000. Volgens Ramdhani kan dit bedrag verder oplopen.

Veel herstelwerk
De dc merkt op dat de linkeroever van de Saramaccarivier ook aangepakt moet worden. Te Calcutta moet er een waterkerende dam van 3 kilometer hersteld worden. Deze dam ligt in West-Calcutta. Te Tijgerkreek moet een andere dam van 30 meters opgehoogd en beschoeid worden. Daarnaast moet de waterkerende dam van Creola ook aangepakt worden. “Al deze dammen, indien ze niet aangepakt worden, kunnen ze voor calamiteiten zorgen”, deelt Ramdhani mee.

De dc benadrukt dat de plaatselijke bewoners veel schade hadden ondervonden door de springvloed. De dam is niet bestand tegen de hoge druk van het water bij springvloed. Ramdhani deelt mee dat het ministerie van Regionale Ontwikkeling de onkosten draagt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May