Prijs dieselbrandstof heeft groter effect op samenleving
19 May 2012, 14:00
foto


Op de internationale markt gaat de prijs voor brandstof omlaag. Bij de pomp is de daling ook te merken. Bij SOL én Suritex zijn de prijzen omlaag gegaan. Als het gaat om ongelode benzine, is de prijs bij SOL SRD 4,96 en vanaf maandag moet bij Suritex SRD 5,17 neergeteld worden. Diesel is 4 cent goedkoper bij Suritex.

Suritex waarnemend directeur Aubrey Nai Chung Tong, zegt aan Starnieuws dat de echte concurrentieprijs altijd die van diesel zal blijven, omdat die een groter effect heeft op de samenleving dan ongelode benzine. “De productiesector, de handel en het openbaar vervoer draaien niet op ongelode benzine maar op Diesel”, zegt Nai Chung Tong.

Moment van aankoop
Het prijsverschil tussen SOL en Suritex is wat betreft diesel dan ook ‘minimaal’. Een liter diesel kost bij SOL SRD 4,95. Bij Suritex kost een liter diesel SRD 4,91. Een concurrentieverschil van 4 cent met SOL. Voor ongelode benzine is SOL 21 cent per liter goedkoper.

De Suritex topman legt uit dat prijsverschillen bij ongelode benzine niet die invloed hebben op de economie van het land. “Ongelode benzine is over het algemeen meer voor persoonlijk gebruik”. Nai Chung Tong zegt dat in tegenstelling tot wat wordt gedacht het ook bij de pompverkoop het niet ongelode benzine maar diesel is die meer verkoopt. Volgens hem geeft dat aan hoe groot het verbruik is. Hij noemt onder andere transportbedrijven, het openbaar vervoer en andere productiesectoren. “Wij hebben dan ook altijd de laagste dieselprijs”, zegt hij.
Suritex is een dochteronderneming van Staatsolie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May