Geschiedenis SZF vastgelegd in boekwerk
18 May 2012, 12:25
foto
Wnd directeur van SZF, Stephen Comvalius. (Foto: Rachel Dompig)


Waarnemend directeur Stephen Comvalius is zichtbaar trots als hij praat over het onlangs verschenen boek ‘Dertig jaar Stichting Staatsziekenfonds’. Hij heeft ervoor gezorgd dat de geschiedenis van de zorgverzekeraar is vastgelegd. “Het doel van de publicatie is om de samenleving te informeren over de ontwikkelingen die het fonds heeft doorgemaakt. Het SZF is niet meer weg te denken uit de maatschappij”, zegt Comvalius in gesprek met Starnieuws.

Comvalius vindt dat de burgers de mogelijkheid moeten hebben om gebruik te maken van de SZF-diensten, waar zij zich ook mogen bevinden. “De decentralisatie gedachte hebben wij ingezet, zodat de diensten bereikbaar en toegankelijk zijn voor eenieder, stelt hij.

Schrijver Imro Smith heeft veel authentieke documentatie, zoals verschenen in de dagbladen, gebruikt om de geschiedenis van het SZF te weergeven. In het boek komen de verschillende directeuren van het fonds aan het woord. Zij geven aan wat de rode draad was in hun periode. De verdiensten van de verschillende directeuren zijn rijkelijk geïllustreerd met krantenberichten.

De exemplaren worden niet verkocht, maar kosteloos verstrekt aan instellingen en alle relevante functionarissen en instellingen zoals: de president, de ministerraad, bibliotheken, scholen en mediahuizen.

Rachel Dompig
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May