Franse kustwacht bezoekt Paramaribo
15 May 2012, 00:00
foto
Commandant Trecant Pascalop op het achterdek van zijn kustwachtboot 'Organabo' (foto: Edward Troon)


De Organabo, een patrouilleboot van de Franse kustwacht, bracht een vierdaags regulier bezoek aan Paramaribo. Deze bezoeken vloeien voort uit de goede betrekking tussen beiden landen, zegt de Franse defensie attaché, luitenant-kolonel Thierry Lopez aan Starnieuws.

De Franse kustwacht valt onder de Franse Marine en is gestationeerd nabij het bekende ‘Duivelseiland’. De voornaamste taak is het bewaken van de kustwateren tijdens de raket lanceringen te Kourou. “Wij zijn bevoegd om arrestaties te verrichten als het gaat om illegale immigratie, visserij of smokkel en”, legt Organabo Commandant Trecant Pascal uit. De Gendarmerie Marine bewaakt het Franse kustgebied van grens tot grens en voert ook reddingsacties uit.

De Surinaamse Droogdok Maatschappij (SDMS) doet sinds enkele jaren het technisch onderhoud aan de Franse militaire schepen. “Wij hebben geen droogdok in Frans Guyana en Paramaribo is voor ons de dichtstbijzijnde haven met die faciliteit”, zegt Lopez. Vorige maand heeft het 55m-lange patrouilleschip La Capricieuse een technische beurt gekregen bij de SDSM. Jaarlijks participeren de Franse Marine en leger in de parade op 25 november. De patrouilleboot is maandagmiddag vertrokken.

Edward Troon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May