Minov maakt geen onderscheid tussen schooltypen
14 May 2012, 03:00
foto
St Gerardusschool te Albina


In de nieuwe benadering van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), zal er geen verschil zijn tussen openbaar en bijzonder onderwijs. "Als het gaat om onderwijs, dan beschouwen wij alle leerlingen als 's landskinderen".

Zo vertolkt minister Shirley Sitaldin van Onderwijs die nieuwe benadering tegenover Starnieuws. Dit gebeurde tijdens haar bliksembezoek afgelopen zaterdag aan de St Gerardusschool te Albina. De deuren van deze school waren de afgelopen week gesloten door wateroverlast. Vandaag zal weer begonnen worden met de lessen.

Recht op onderwijs
"Onderwijs is overheidstaak en ieder kind heeft recht daarop", benadrukt de bewindsvrouw. Er wordt geen onderscheid gemaakt naar ras, kleur en religie. Sitaldin zegt dat het uitgangspunt is dat als een school in problemen is, alle verantwoordelijken de problemen samen moeten oplossen.

"We gaan samen met het bijzonder onderwijs het probleem gecoördineerd aanpakken", vult waarnemend directeur Onderwijs Stanley Sidoel aan. De minister zegt dat dit proces al gaande is. President Desi Bouterse heeft een taskforce geinstalleerd, die met alle schooldirecteuren en schoolleiders oplossingsmodellen heeft aangedragen. Sidoel merkt op dat die integrale benadering van het overheidshandelen tot uiting moet komen in het districtsbestuur. Recentelijk heeft de regering de aanzet gegeven om dit instituut te activeren waardoor de participatie en de democratie tot uiting komen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May