Rudolf Elias nieuwe directeur Refining & Marketing Staatsolie
14 May 2012, 00:00
foto
Rudolf Elias


Rudolf Elias is de nieuwe directeur Refining and Marketing van Staatsolie Maatschappij Suriname NV. Hij komt op de plaats van Ben Nuboer die vorig jaar september is overleden. Vicepresident Robert Ameerali heeft Elias op een algemene vergadering van aandeelhouders, benoemd.

De Staatsolie Werknemers Bond is ingenomen met deze benoeming. “Vooral vanwege zijn internationale ervaring en het feit dat hij uit de organisatie zelf komt”, zegt bondsvoorzitter Lloyd Read vanuit Nederland aan Starnieuws. Hij wijst erop dat Elias al een tijdje meedraait in de raffinaderij en dat hij heeft meegelopen met Nuboer. “Op dit moment, waar er een project van 600 tot 700 miljoen Amerikaanse dollar wordt uitgevoerd, is hij de beste man”, benadrukt Read.

Elias is sinds december 2010 project director van het Refinery Expansion Program van Staatsolie. Hij is van januari 2004 tot april 2009 project director and VP Development geweest bij de BHP Billiton. Van 1997 tot 2000 was hij project manager bij Ballast Nedam. Elias is afgestudeerd aan Technische Universiteit Eindhoven.

“Elias is een projectmatige man, hij heeft de zaken samen met Ben Nuboer voorbereid in Italië en heeft de leiding over het raffinaderij-gebeuren”, zegt Read. “Gezien zijn ervaring is deze benoeming zeer goed aangekomen bij de organisatie.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May