Rode Kruis gedenkt mensen met een beperking
09 May 2012, 04:00
foto
Het Surinaamse Rode Kruis bezorgde jong volwassenen met een beperking een plezierige dag op 8 mei. (Foto: Raoul Lith)


Op Wereld Rode Kruisdag op 8 mei was er een workshop en een concert voor jong volwassenen met een beperking. Directeur van het Surinaams Rode Kruis Elviera Sandie, zegt dat wereldwijd deze dag is herdacht. Suriname heeft gekozen voor een speciale doelgroep. Er wordt onvoldoende aandacht besteed aan jong volwassenen met een beperking.

Sandie legt uit dat elk jaar een thema wordt uitgekozen door de Wereld Rode Kruis. Deze keer is gekozen voor 'Youth on the move'. Zij zegt dat de dag ingevuld is door aandacht te schenken aan de jong volwassenen met een beperking. Er is speciaal voor deze groep gekozen en er zijn drie thema's vastgesteld na gesprekken met organisaties die betrokken zijn bij deze doelgroep.

Werkbare voorstellen
Er is aandacht besteed aan hoe jong volwassenen met een beperking omgaan met seksualiteit. Hoe gaan ouders om als ze geconfronteerd worden met een kind met een beperking. Het zelfstandig wonen. Deze doelgroep is bijeen gekomen om deze vraagstukken te bespreken. In de workshop is hierover gediscussieerd, waarbij ook deskundigen erbij gehaald zijn om aanbevelingen te doen. Er zijn veel werkbare voorstellen uit de bus gekomen, waarmee verder zal worden gewerkt.

Sandie zegt dat deze activiteit zeer succesvol was. Er zijn diverse behoeften naar voren gekomen, waarbij acties ondernomen moeten worden. De jong volwassenen vinden dat er weinig gedaan wordt met rapporten die er al zijn. De directeur van het Surinaamse Rode Kruis benadrukt dat mensen met een beperking normale behoeften hebben. Zij hoopt dat zaken verder opgepakt kunnen worden. "Wij zullen de vinger aan de pols blijven houden", zegt Sandie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May