Misiekaba stelt Surinamers op de eerste plaats
08 May 2010, 19:30
foto


André Misiekaba van de Nationale Democratische Partij (NDP) legde op een massameeting in Albina uit dat Surinamers op de eerste plaats dienen te komen. "Wij zeggen niet dat buitenlanders hier niet mogen komen, maar ze moeten zich ordelijk gedragen. Het kan niet zo zijn dat illegale Chinezen en Brazilianen hier komen en niks te maken hebben met de regels in het land", aldus Miesikaba, die op de tweede plaats in Paramaribo gekandideerd is vrijdagavond in Albina.

Hij benadrukte dat multinationals niet hier kunnen komen en grote winsten maken, terwijl het volk in armoede leeft. "Tegen deze zaken wil de Mega Combinatie optreden. Wij willen dat Surinamers zich gelukkig voelen. Wij willen investeren in de menselijke hulpbron. Het kan niet zo zijn dat anderen hier genieten, terwijl Surinamers nauwelijks de eindjes aan elkaar kunnen knopen", aldus Miesikaba.

De politicus kreeg veel bijval van het publiek met zijn toespraak. Hij legde uit dat er steeds gezegd wordt dat er stabiliteit is in het land, maar zoveel mensen leven onder de armoedegrens. Hij haalde aan dat binnenland van Suriname de grootste prioriteit moet genieten. "De beste leerkrachten moeten naar het binnenland, want de achterstand is daar groot", aldus de politicus.
Advertenties