Somohardjo: Amnestie is gepasseerd station
06 May 2012, 04:00
foto
Paul Somohardjo zaterdagavond tijdens de 'eenheidsmanifestatie'. (Foto: René Gompers)


Paul Somoharjdo, voorzitter van Pertjajah Luhur/Volks Alliantie, vindt dat het amnestievraagstuk een gepasseerd station is. Er is al een wet aangenomen en afgekondigd. Wat nu aan de orde is, is de waarheidsvinding.

Somohardjo zei zaterdagavond op het Onafhankelijkheidsplein dat mensen brood op tafel willen en een dak boven hun hoofd nodig hebben. De ontwikkeling van het land moet worden aangepakt. Een goede scholing en gezondheid moet er komen. Volgens de politicus is daarom eenheid in het land nodig, want met een verdeeld volk is het moeilijk om ontwikkeling te brengen.

Vergeven
"Geen enkele regering kan zonder Pertjajah Luhur", betoogde Somohardjo. Hij merkte op dat het Nieuw Front daarom in de oppositie is beland door Pertjajah Luhur de deur te wijzen. Volgens hem doet het Nieuw Front nog moeite op hem terug te halen "maar het is te laat".

Somohardjo zei dat verzoening in het hart beleefd moet worden. Het moet in je bloed zitten. Hij haalde diverse voorbeelden aan van mensen die elkaar hebben vergeven. Ook hij stond net als Ronnie Brunswijk tegenover Desi Bouterse. Maar vandaag de dag hebben zij zich met elkaar verzoend. Dit is volgens Somohardjo in het belang het land. De eenheid is nodig om het land op te bouwen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May