Verkeersmeubilair om ongelukken tegen te gaan
03 May 2012, 04:00
foto
De voorbereidingen worden getroffen voor een voetgangersoversteekplaats te Onverwacht. (Foto: Marvin Moesan)


Onverwacht (district Para) krijgt een zweepmast bij de voetgangersoversteekplaats nabij de Wellesschool. Deze zweepmast wordt voorzien van verkeer- en voetgangerslichten en een digitaal tekstbord. Het is de bedoeling dat voornamelijk kinderen die de oversteek willen doen op een knopje kunnen drukken zodat het verkeer geattendeerd wordt om te stoppen. Het gaat om een mast met een horizontaal uitstekende boom aan de bovenkant.

Volgens Henk Wip van het ministerie van Openbare Werken, afdeling Verkeer, komen er ook nog twee portalen in het district op strategische punten waar de verkeersveiligheid dat vereist. Er wordt verder veldonderzoek gedaan, waar er verkeersmeubilair moet worden geplaatst voor vertraging van het verkeer. Het belang van deze voorzieningen is om de attentie van weggebruikers te verhogen, vooral in gebieden waar er scholen zijn.

Veiligheid opvoeren
Assembleelid Patrick Kensenhuis (Nieuw Front/NPS) staat positief tegenover dit voornemen. Paranen hebben vaker geklaagd over de hoge snelheden waarmee automobilisten rijden. Volgens Kensenhuis moet de situatie nabij de Copieweg, waar een nieuwe VOJ-school staat, spoedig bekeken worden. De school staat tussen twee bochten, waardoor er geen zicht is op het verkeer van beide kanten. Ongeveer 400 leerlingen staan voor- en na schooltijden langs de weg om de bus te pakken.

“Nadat het verkeersmeubilair is geplaatst moet het ministerie van Openbare Werken in samenwerking met de politie nagaan of de gewenste resultaten zijn bereikt. Als dit niet het geval is moeten andere maatregelen getroffen worden, zoals het plaatsen van drempels”, stelt Kensenhuis.

Marvin Moesan
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May