Worstelsport terug na dispuut van vijf jaar
30 Apr 2012, 02:00
foto
Twee van de 26 worstelaars zondag tijdens de wedstrijden georganiseerd door de SWF. (Foto: René Gompers)


Na vijf jaar konden worstelaars en het publiek weer genieten van wedstrijden. Van de dertien wedstrijden die zijn gehouden zondag door de Surinaamse Worstel Federatie (SWF), heeft Nickerie er zes gewonnen. Teams uit Paramaribo, Wanica, Commewijne en Saramacca hebben meegedaan aan de wedstrijden. De wedstrijden werden gehouden in Sportcomplex Kwatta.

Voorzitter Ravin Changoer zegt aan Starnieuws dat de opkomst van het publiek bemoedigend is. Hij is tevreden over dat binnen een maand nadat er een interim bestuur van de SWF is gekozen, deze wedstrijden zijn gehouden. Ook directeur Michael Watson van Sport- en Jeugdzaken is vol lof over de ontwikkeling binnen deze bond. Hij hoopt dat de Surinaamse Atletiek Bond dit voorbeeld zal volgen en in het belang van de sporters de strijdbijl zal begraven.

Grote plannen
Changoer zegt dat de komende maand het bestuur een bezoek zal brengen aan de zestien worstelscholen die op papier bestaan. Volgens hem zijn twaalf actief. De SWF zal een inventarisatie maken van de behoeften van de scholen. Hij merkt op dat de scholen enthousiast zijn dat er nieuw leven is geblazen in deze tak van sport. Op 3 juni zal een internationaal toernooi worden georganiseerd, waaraan worstelaars uit Nederland en mogelijk ook uit India en Duitsland, deel zullen nemen. In november worden de nationale kampioenschappen georganiseerd.

Watson en Changoer leggen uit dat de worstelsport behoorde tot de top vijf in Suriname. Er is veel belangstelling voor deze sport. Watson merkt op dat vanuit Sport- en Jeugdzaken alle steun zal worden gegeven aan het verder ontwikkellen van deze tak van sport. Nu is een deel van de prijzen ook gesponsord door het ministerie. Watson is blij met de positieve ontwikkeling binnen de SWF.

René Gompers
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May