KTPI (nieuwe stijl) zet zaken op een rijtje
29 Apr 2012, 08:30
foto
Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken


Assembleelid Oesman Wangsabesari (KTPI nieuwe stijl) en zijn team gaan na wat de stappen zijn die nu, met de reshuffling van het kabinet, ondernomen zullen worden. Er is binnen deze groep over gesproken om Wangasabesari te maken tot minister van Sport- en Jeugdzaken. Uiteindelijk is besloten om de econoom Ismanto Adna naar voren te schuiven voor deze positie.

Wangsabesari bevestigt tegenover Starnieuws dat president Desi Bouterse KTPI nieuwe stijl heeft gevraagd om invulling te geven aan het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Hij wil echter niet verder op de invulling van deze post ingaan. "Wij zullen uit egards voor de president nu niet in de pers meedelen wie wij zullen voordragen", zegt Wangsabesari aan Starnieuws.

Indien Wangsabesari in het kabinet zitting zal nemen, verliest de KTPI een zetel in het parlement. Op grond hiervan is besloten om Adna voor te dragen. Hij was aanvankelijk één van de kandidaat-ministers voor Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Deze post zal ingevuld worden door Ginmardo Kromosoeto, die de bewindvoerder is op Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu. Op dit ministerie mag straks Michael Miskin de scepter zwaaien namens de Centrale van Landsdienaren Organisaties. Zijn plek wordt overgenomen door Raymond Sapoen, die Onderwijs en Volksontwikkeling vaarwel moet zeggen. Op die plek komt volgens de vrijdag-editie van 'de Overheid' Shirley Sitaldin.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May