President zet BEP uit de coalitie
27 Apr 2012, 16:00
foto


President Desi Bouterse heeft aan BEP-voorzitter Caprino Alendy en fractieleider Ronny Asabina meegedeeld dat hij niet op hen rekent. Zij maken geen deel meer uit van de coalitie. Deze mededeling deed Bouterse gisteravond. Bij het onderhoud was ook vicepresident Robert Ameerali aanwezig.

Asabina zegt aan Starnieuws dat de president hen meegedeeld heeft dat 'de mens centraal staat'. Dit is volgens Bouterse niet gebleken in het beleid van minister Celcius Waterberg van Volksgezondheid. Daarom wordt dit departement net als Onderwijs en Volksontwikkeling 'gedepolitiseerd'.

Rekent op 30 stabiele zetels
De president heeft de BEP te kennen gegeven dat hij rekent op 30 stabiele zetels. Volgens hem heeft de scheuring in A Combinatie ook gezorgd voor instabiliteit in de coalitie. Volks Alliantie is met zes zetels stabiel gebleven. Bouterse gaf te kennen dat hij met een stabiele coalitie verder wil waarbij er geen plaats is voor de BEP.

Het boterde ook niet tussen Ameerali en Waterberg. Bouterse zei aan de BEP-toppers dat tot twee keer toe Waterberg de vicepresident op een niet gepaste manier heeft bejegend. De president liet volgens Asabina doorschemeren dat Ameerali Waterberg zelfs de hand boven het hoofd heeft gehouden. Volgens de president is op Volksgezondheid benedenmaats gepresteerd. Dit zou ook het geval zijn bij Onderwijs en Volksontwikkeling. "Er was geen ruimte om het beleid te evalueren", zegt Asabina. De BEP is nu in de oppositiebanken beland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May