20 deelnemers doen mee aan horecawedstrijd
26 Apr 2012, 09:30
foto


Rond de twintig deelnemers in de verschillende disciplines – chefs, pastry chefs en bartenders – zijn zullen het tegen elkaar opnemen op zondag 29 april. De Suriname Chefs Association houdt dan de nationale horecawedstrijden, waarbij de deelnemers hun gerechten en cocktails zullen bereiden. De strijd gaat om een plaats te bemachtigen in het Suriname Culinary Team. Dit team zal Suriname vertegenwoordigen bij het prestigieuze Taste of the Caribbean evenement, dat plaatsvindt in Miami in juni 2013.

De in augustus vorig jaar opgerichte associatie heeft zich tot doel gesteld om het niveau van de horeca in Suriname te verhogen, vooral op het gebied van koks en bartenders. De horecabranche moet beter georganiseerd worden met het oog op het toenemende toerisme.

Belangstelling neemt toe
Deze battle is de eerste grote activiteit die door de associatie georganiseerd wordt. Dit gebeurt in samenwerking met Torarica. De associatie zegt dat er veel belangstelling is uit de sector. Er zijn veel aanmeldingen geweest, zowel om lid te worden van de associatie als om mee te doen aan de wedstrijden. De oprichters van de associatie, Arnold Fredrik, Michael Hermelijn en Patrick Woei, zijn het er over eens dat de SCA duidelijk in een behoefte voorziet.

De battle wordt gehouden op het poolterras van Torarica. Het publiek is vanaf 15:00 uur welkom. Om klokslag 17:00 uur zullen de deelnemers hun gerechten en cocktails bereiden. In negentig minuten tijd zullen de chefs voor vier personen een voorgerecht en een hoofdgerecht moeten produceren. De pastry chefs moeten eveneens in anderhalf uur tijd een nagerecht moeten bereiden. De bartenders hebben elk vijftien minuten de tijd om een cocktail op wodkabasis, een op rumbasis en een non-alcoholische cocktail te shaken. De SCA hoopt op een grote publieke belangstelling omdat zij willen laten zien wat allemaal mogelijk is in Suriname op culinair gebied.
De winnaars zullen vervolgens een jaar lang getraind worden door de beste chefs en bartenders van Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May