Steun voor kleine economische projecten van vrouwen
26 Apr 2012, 07:30
foto


Minder draagkrachtige vrouwen uit Nickerie krijgen ondersteuning voor het uitvoeren van economische activiteiten. Stichting 'het Moederhart' heeft binnen een maand haar tweede project goedgekeurd gekregen. Het gaat om een bedrag van US$ 28.000.

Het geld is afkomstig uit het Global Environmental Facility (GEF), bestemd voor kleine projecten. De voorzitter van de stichting Bhaankoemarie Dinai zegt blij te zijn dat met dit geld ruim acht vrouwen uit de Westelijke Polders geholpen kunnen worden.

Producten duurzaam ontwikkelen
De vrouwen produceren verschillende producten, waaronder geraspte kokosnoot, chutney, bananenchips. Met dit project zullen ze in staat worden gesteld om de kwaliteit van hun producten te verbeteren, betere marketing mogelijkheden te ontwikkelen en daarnaast om hun gehele productieketen duurzaam en milieuvriendelijker te maken. De vrouwen zullen worden geleerd om veevoer te maken met de restanten van het organische afval (peper, kokos, manja). Het veevoer kan weer doorverkocht worden aan lokale bewoners.

Het GEF/Small Grants Programme (SGP) heeft 21 projecten ondersteund de afgelopen drie jaren waarbij ongeveer US$ 850.000 is geïnvesteerd. Het project wordt gefinancierd door het GEF als zelfstandig programma, uitgevoerd door het United Nations Development Programma (UNDP). Er doen 137 landen wereldwijd mee aan het SGP, met als voorwaarde het ratificeren van de VN conventies over biologische diversiteit en klimaatsverandering. Volgens de nationale coördinator GEF/SGP Tanja Lieuw, doet Suriname vanaf 1997 mee aan het wereldwijde SGP programma en heeft ruim 80 projecten uitgevoerd met een totale investering van US$ 1.8 miljoen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May