Milieuwetgeving wordt geordend
25 Apr 2012, 20:00
foto
Humphrey Schurman spreekt een werkgroep toe. (Foto: Julio Irokromo)


De verschillende regelingen binnen de milieuwetgeving worden geïnventariseerd en geordend. Minister Ginmardo Kromosoeto (Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu) vindt het belangrijk dat er een goed overzicht is van de verschillende wetten.

“De ordening is nodig omdat verschillende onderdelen van de wet natuurbeheer in diverse wetten te vinden zijn en onder verschillende ministeries vallen”, stelt Humphrey Schurman. Hij heeft gewerkt aan het project ‘nationale wetgeving Natuurbeheer’ en de bevindingen zijn op de workshop gepresenteerd. Verschillende participanten hebben zich vandaag tijdens een workshop gebogen over de ordening van de wetgeving.

In overeenstemming brengen
Ook internationaal is het belangrijk dat er een ordening komt in de wetgeving. Suriname heeft diverse internationale verdragen geratificeerd. Er moet dus duidelijkheid zijn over hoe de nationale wetgeving in relatie staat tot deze verdragen en of ze in overeenstemming zijn met elkaar. Door de ordening kunnen alle belanghebbenden die te maken hebben met de wetgeving hun werk gemakkelijker uitvoeren.

Het is ook de bedoeling om de ministeries, niet gouvernementele organisaties en instituten die verantwoordelijk zijn voor specifieke deelgebieden, in kaart te brengen. Deze informatie wordt gebundeld in een ‘reader’. Ook zal de informatie op een website komen te staan die toegankelijk is voor eenieder.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May