Omzet Assuria stijgt met 48%
25 Apr 2012, 03:30
foto
De hoofdtafel tijdens algemene aandeelhoudersvergadering van Assuria. Tweede van rechts hoofddirecteur Stephen Smit. (Foto: Assuria)


Verzekeringsmaatschappij Assuria N.V. had in 2011 een omzet van SRD 189 miljoen. Dit is een stijging van 48%. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering is gisteren gehouden. Het verslag is goedgekeurd. Het bedrijf is bijzonder tevreden met de geboekte resultaten.

Hoofddirecteur Stephen Smit maakte melding van een belangrijke mijlpaal namelijk de opening van een kantoor in Guyana op 31 maart 2012, na een voorbereidingstijd van ruim 2½ jaar. Hij is over de bedrijfsresultaten van het verslagjaar 2011 uitermate tevreden.

Meevallers
De winst vóór belastingen steeg met 31% naar SRD 25,7 miljoen. Het bedrijfsresultaat is sterk beïnvloed door de valutakoerswinsten als gevolg van de devaluatie van de Surinaamse dollar op 20 januari vorig jaar en de extra schenkingen aan personeelsvoorzieningen. Bij het 'levenbedrijf' verdubbelde het premie-inkomen. Ook het medisch bedrijf kan terugzien op een goed jaar, zegt Smit. Alleen bij het schadebedrijf vielen de resultaten enigszins tegen, vooral door de ‘verliezen’ in de motorbranche.

Het premie-inkomen nam toe met 56% tot SRD 153 miljoen. De uitkeringen stegen met 31% tot SRD 48 miljoen. Het financieel fundament van het concern kan met een groepsvermogen van ruim SRD 200 miljoen als zeer sterk gekwalificeerd worden.
Er zijn goede vooruitzichten zijn voor groei van de Surinaamse economie.
Smit wees daarbij op de ontwikkelingen in de mijnbouwsector, met name in de aardolie- en goudindustrie.
Wat Assuria betreft, is de directie positief gestemd, omdat de goede spreiding van verzekerings- en beleggingsinkomsten een solide basis vormen voor verdere groei.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May