Weg naar Bigi Poika vanaf 9 uur opengesteld
25 Apr 2012, 05:30
foto
De laatste werkzaamheden aan de weg zijn dinsdag gepleegd. (Foto: Burger Informatie Centrum Para)


De weg naar Bigi Poika, die bij elke regenbui in een slechte staat komt te verkeren, is aangepakt. De werkzaamheden waren langer dan drie weken aan de gang. Vanaf 9 uur vandaag wordt de weg achter Zanderij weer volledig opengesteld.

Dit is niet de eerste keer dat er werkzaamheden zijn uitgevoerd op deze weg. Districtscommissaris van Para, Jerry Miranda, zegt aan Starnieuws dat deze keer beter materiaal is gebruikt, zodat er niet steeds aan de weg gewerkt hoeft te worden.

Houden aan regels
De weg was in de regentijd vaak in een slechte staat waardoor de schoolbussen niet konden rijden. Standhouders op de markt in Paramaribo konden dan ook hun producten niet afzetten. De grote veroorzaker van de problemen zijn de trucks die houtblokken vervoeren. Miranda zegt dat er nu een strengere controle komt. Hij wil geen barrières opwerpen voor de houtondernemers maar ze moeten zich laten registreren op het commissariaat van Para. Zij mogen dan met toestemming, en het maximale toegestane gewicht van trucks, over de weg rijden. “De politieagenten kennen hun verantwoordelijkheden en zij zullen nu strakker optreden tegen truckhouders die zich niet aan de regels houden”, meent Miranda.

De weg naar Bigi Poika achter Zanderij is van lateriet waardoor er niet bijzonder veel aan gedaan kan worden. De dc hoopt dat iedereen zich meewerken om de weg in een goede conditie te houden. Het ligt in de bedoeling dat medio dit jaar de weg naar Matta geasfalteerd wordt. Er zijn ook plannen om de asfalteringswerkzaamheden uit te breiden naar Pikin Saron en Bigi Poika, maar dat is nog niet helemaal rond.

Julio Irokromo
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May