Pokie en Ajaiso verzekeren loyaliteit aan coalitie
25 Apr 2012, 00:00
foto
Diana Pokie en haar collega Waldi Ajaiso zijn loyaal aan de coalitie.


De parlementariërs Diana Pokie en Waldi Ajaiso van de A Combinatie verzekeren dat zij nog altijd tot de coalitie behoren en loyaal zijn aan de regering. Deze garantie hebben de parlementariërs dinsdag opnieuw laten bevestigen via A Combinatie leider Ronnie Brunswijk aan president Desi Bouterse. Pokie beaamt dit tegenover Starnieuws. “We blijven in de coalitie en behoren tot de A Combinatie”, benadrukt zij.

Pokie en Ajaiso komen oorspronkelijk uit de BEP, maar zijn intussen uit deze partij gezet. De BEP wordt door de president niet meer gerekend tot de coalitie. Omdat Pokie en Ajaiso op 5 april hun stem niet hebben gegeven voor de amnestiewet, zei Bouterse maandagavond tijdens de coalitietop niet meer te rekenen op het tweetal. Brunswijk verzekerde hem dat hij niet op 30 maar 32 zetels kan rekenen. Hij had dinsdag een gesprek met de beide parlementariërs waarna hij de president nogmaals de kon verzekeren dat zij loyaal zijn.

Ondersteunen Diko
Pokie en Ajaiso ondersteunen de nieuwe politieke partij van minister Linus Diko (Regionale Ontwikkeling). Samen met hem en voornamelijk marrons van de Saramaccaanse stam, hebben zij zich afgescheiden van de BEP onder leiding van Caprino Alendy. Diko wordt vervangen als minister. Pokie en Ajaiso blijven hem echter ondersteunen in zijn politiek streven een nieuwe partij op te richten. Het is de bedoeling dat die partij aansluiting vindt bij de A Combinatie. “Beslissen over zijn ministerschap is een aangelegenheid van de president, maar we blijven hem ondersteunen”, zegt Pokie.

Met het aan de kant zetten van de BEP door Bouterse, is er een en wending gekomen in het lot van de BEP-parlementariërs Ronny Asabina en Rudolf Zeeman. BEP-minister Celcius Waterberg (Volksgezondheid) zal ook plaats moeten maken. De BEP moet na de ontwikkelingen in de coalitie nog bepalen wat de houding zal zijn naar de regering toe. Officieel heeft de partij nog niets vernomen van de coalitietop. Ook Harish Monorath en Prem Lachman van Nieuw Suriname, die niet voor de amnestiewet stemden, zijn aan de kant gezet. Ook zij moeten nog een standpunt bepalen.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May