Lackin schenkt sportmateriaal aan scholen Wageningen
24 Apr 2012, 11:00
foto
Leerlingen, leerkrachten, minister Winston Lackin en partner Kamla Madho (links) op de foto.


Het sportmateriaal, geschonken door minister Winston Lackin (Buitenlandse Zaken) en partner Kamla Madho aan de drie basisscholen in Wageningen, moet de eenheid onder de scholieren bevorderen. Lackin komt uit Wageningen en zegt dat sporten een belangrijk onderdeel is van het leven. Hart- en vaatziekten staan op de eerste plaats op de lijst van doodsoorzaken in ons land.

Lackin vindt dat vooral de jongeren bewust gemaakt moeten worden dat sporten belangrijk is. Vandaar het initiatief om het sportmateriaal te doneren aan de basisscholen. Het sportmateriaal bestaat uit volleyballen, slagballen, basketballen, springtouwen en nog andere sportartikelen. “We hopen dat jullie netjes om zullen gaan met deze spullen. We hebben grote plannen voor Wageningen. We willen een mediatheek hier opzetten. Sporten en gezond eten zijn erg belangrijk. Daarnaast moeten we samen opgroeien in dit mooi land Suriname”, meent de bewindsman.

Madho merkt op dat ze graag had dat er een gezamenlijk sportcomplex was, waar de scholieren bij elkaar konden komen om samen te sporten. Ze denkt eraan om samen met de drie schoolleiders de mogelijkheden te bekijken om dit idee alsnog te bewerkstelligen. Ze deelt mee dat de slagballen er wel zijn, maar dat de batten over een week geleverd zullen worden. Ook Madho benadrukt dat er zorgvuldig omgegaan moet worden met het sportmateriaal en ze doet een beroep op de schoolleiders om hierop toe te zien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May