"Elke dag de draak overwinnen"
23 Apr 2012, 23:10
foto
De groepsvlaggen worden ontrold bij de Peerke Donderschool op de hoek van de Wilhelminastraat en de Hofstede Crullaan. (Foto: René Gompers)


Elke dag moet de strijd gevoerd worden tegen de draak. Elke dag zijn er problemen die moeten worden overwonnen. Op school moet je proberen wat je tegenhoudt om te studeren, overwinnen. Als je bent overgegaan heb je de draak verslagen.

Dit hield hoofdcommissaris van de Boy Scouts, Humphrey Schurman, vandaag de padvinders voor. Met een rondmars door diverse straten van Paramaribo werd St. Jorisdag herdacht. St. Joris heeft de draak verslagen en dit verhaal wordt op deze dag doorgegeven aan de scouts. De problemen van elke dag moeten worden overwonnen.

het kwaad bestrijden
De jongeren hebben vandaag te horen gekregen hoe belangrijk het is om het kwaad te bestrijden. Een padvinder is dapper, eerlijk en trouw. Het goede wordt nagestreefd. Zij zetten zich in voor de natuur en leren om zelfstandig te zijn.

Hoofdkwartier Commissaris John Dillenburg zegt aan Starnieuws dat er ongeveer 1500 scouts zijn in Suriname. Er is veel concurrentie van andere organisaties maar toch zijn er regelmatig kinderen die zich inschrijven bij de padvindersgroepen. Hij merkt op dat binnen de organisatie de jongeren veel leren. Dit passen ze hun hele leven toe.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May