Venetiaan: Veel energie gestopt in consensuslijst
23 Apr 2012, 00:00
foto
NPS-voorzitter Ronald Venetiaan vindt het na 17 jaar welletjes. (Foto: René Gompers)


De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Ronald Venetiaan zegt dat er een lijst met 65 namen was van mensen die in het bestuur zitting willen nemen. Naast de voorzitter en de ondervoorzitter, konden nog dertien namen worden ingevuld. Uiteindelijk bleven er 22 personen over waaruit de dertien namen zijn ingevuld.

Venetiaan wilde zijn energie niet verspillen om consensus te bereiken voor het voorzitterschap omdat Ivan Fernald en Gregory Rusland zich hierin hebben vastgebeten. Praten met de kandidaten om tot consensus te komen, zou volgens de partijleider niet veel zin hebben.

Veel informatie
Venetiaan wil niet ingaan op de vraag waarom hij gekozen heeft voor Fernald en niet voor Rusland. "Het bestuur heeft gekozen voor Fernald", benadrukt hij. Een deel van de afdelingen heeft Rusland voorgedragen voor het voorzitterschap.

De politicus, die na 19 jaar de 'frambo' overdraagt, zegt dat als mensen in de schaduw lopen, niemand iets zegt. Zodra ze uit de schaduw komen en een functie ambiëren er veel naar buiten komt. Over hun karakter, hun persoonlijk leven, hun kwaliteiten, voorgeschiedenis komt veel informatie vrij. In de periode naar de verkiezing toe op 17 juni zal nog veel meer naar boven komen van de kandidaten.

Congresbestuur
In de NPS is er consensus bereikt over veertien bestuursleden. De verkiezing zal dus gaan tussen de twee kandidaat-voorzitters. Over het congresbestuur is er ook overeenstemming. Romeo van Russel is de kandidaat-voorzitter van het congresbestuur. Van Russel was ook getipt als kandidaat-voorzitter van het hoofdbestuur, maar ook in overleg met hem is er gekozen voor het congresbestuur.

De overige kandidaten zijn: Stephanie Bram (ondervoorzitter), Arnold Kruisland (secretaris), Ivanildo Plein (adjunct-secretaris), Rugia Bergraaf, Vanessa Bron en Ben Woodly, leden. Over Kruisland zegt Venetiaan dat hij veel kennis heeft die vastgelegd moet worden. Hij was verrast met de naam van Bram omdat Venetiaan haar meer in het wetenschappelijk bureau had geplaatst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May