Honderden op de been voor crematie Doerga
22 Apr 2012, 22:15
foto
De kist van Manorath Doerga werd in een koets door de straten van Nickerie getrokken.


Familie, vrienden, collega’s, patiënten en kennissen hebben vandaag massaal afscheid genomen van Manorath Doerga, die als internist verbonden was aan het L. Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN). Honderden mensen uit Nickerie, andere delen van het land en het buitenland hebben hun laatste eer betuigd aan de overleden arts.

Zoon Indraj Doerga vindt het erg dat de verbintenis zo kort is geweest. “De wonden zullen nooit helen en we hopen dat mijn lieve vader een warme plaats in het hiernamaals verdient”, zegt de verdrietige zoon. Verpleegkundige Sergio Linga van het SZN, benadrukt dat Doerga een kundige arts was. Linga merkt op dat hij prettig gewerkt heeft met de arts en dat hij altijd naar eenheid streefde. Linga verzucht dat het prettig zou zijn om hem alle leuke dingen te zeggen toen hij nog in leven was.

Strijdmakker
Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, merkt op dat Doerga een strijder is geweest. Hij vertelt dat ze samen heel wat aanslagen in Suriname en in Nederland hebben overleefd. Zij waren betrokken bij de 'Rambocus-coup' in maart 1982.

Somohardjo en Doerga zaten samen in de gevangenis. Hij voert aan dat zijn strijdmakker voor het land gevochten heeft. Daarnaast heeft hij veel mensen genezen en hulp geboden als arts. Somohardjo zegt dat de dood de vriendschap tussen hen niet zal kunnen beëindigen.

Eer betuigen
Parlementariër Rashied Doekhie stelt dat Doerga meer dan een vriend voor hem was. Hij was een broer. “We hebben leuke momenten gehad en hij heeft zijn krachten aan het district gegeven. Veel artsen hebben het niet eens een week volgehouden in het SZN, maar Doerga ging elke strijd aan en ging voor niks uit de weg. We moeten hem de plaats geven die hij verdiend heeft. Hij zou een standbeeld moeten krijgen bij het ziekenhuis. We moeten erover nadenken of we het ziekenhuis niet naar hem zouden moeten vernoemen. Mungra had veel gedaan, maar namen veranderen eenmaal”, stelt Doekhie.

Het ontzielde lichaam van de internist werd in een koets door de straten van Nickerie getrokken. Velen volgden de stoet en daarna werd hij gecremeerd te Rijsdijcksluis in Nickerie. Doerga werd 55 jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May