Rusland neemt het op tegen Fernald
22 Apr 2012, 18:00
foto
Gregory Rusland, kandidaat-voorzitter NPS. (Foto: René Gompers)


Gregory Rusland zegt dat hij meegewerkt heeft aan de consensuslijst die door het hoofdbestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS) is ingediend. Er is binnen het bestuur gestemd over de kandidaat-voorzitter. Ivan Fernald heeft de meerderheid van de stemmen binnen het hoofdbestuur gekregen.

Rusland zegt aan Starnieuws dat de afdelingen die hem voorgedragen hebben, een gesprek met hem hebben gehad over de situatie. Ze vroegen hem of hij met de lijst die voorgedragen is, kan werken. Rusland zei dat hij ook meegewerkt heeft aan die lijst en met de mensen samen kan werken, want het gaat om een consensuslijst.

Draagvlak
"De afdelingen die mij ondersteunen, hebben mij gevraagd om de verkiezing in te gaan als kandidaat-voorzitter en die uitdaging ga ik aan", stelt Rusland. Hij vindt het een gezonde zaak dat er een verkiezing wordt gehouden. Hierdoor kan worden aangetoond wie het grootste draagvlak heeft in de partij.

Rusland zegt dat hij vanaf 1999 actief is in de partij. Hij heeft zich ingezet en was als minister van Natuurlijke Hulpbronnen regelmatig in het veld. Hij heeft aangetoond standpunten van de partij te kunnen formuleren. Hij deed dat vooral in Nieuw Front-verband, waar hij de partij mocht vertegenwoordigen. Na zijn promotie heeft hij zich ingezet op de universiteit en heeft instituten opgericht. Rusland benadrukt dat het belangrijk is om jongeren aan te trekken. De NPS moet weer in het machtscentrum komen en daarvoor wil hij zich inzetten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May