BOG neemt grote partij winkelgoederen in beslag
21 Apr 2012, 04:30
foto
In beslag genomen vervallen producten in Albina.


Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft een groot aantal winkelgoederen met vervallen datum in beslag genomen. Dit gebeurde in het grensstadje Albina én Moengo in het district Marowijne. De in beslag genomen goederen zijn in aanwezigheid van de politie van Albina en Moengo vernietigd.

Milieu-inspecteurs onder leiding van Edwin Olijfveld hebben in navolging van een eerder bezoek begin vorige maand, inspectie uitgevoerd. Olijfveld zegt aan Starnieuws dat het voornamelijk ging om de inspectie van drinkgelagen, waaronder winkels, annex supermarkten en eethuizen.

Winkels gesloten
Van de 36 aangeschreven zaken, zijn donderdag twee zaken gesloten te Albina en één te Moengo gesloten. Er is een grote partij goederen in beslag genomen en vernietigd. Slechte hygiënische omstandigheden, met stof besmeurde goederen in beschadigde verpakkingen, vervallen producten en het niet in bezit hebben van een geldig keuringsbewijs was kenmerkend bij deze actie.

"Als gezondheidsautoriteit moeten wij erop toezien dat de ondernemers de vergunningsvoorwaarden naleven", zegt Olijfveld. Na correctie is een zaak in Albina weer opengesteld. De andere krijgen alsnog de ruimte om hun zaken in orde te maken. Deze inspectietocht werd vrijdag afgesloten.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May