“Leerkracht worden moet een bewuste keus zijn”
20 Apr 2012, 13:00
foto
Leerkrachten op de informatiebeurs. (Foto: Julio Irokromo)


De nieuwe leerkracht moet alle leerlingen beter begrijpen, de talenten uit hen kunnen halen en individuele begeleiding kunnen geven aan ieder kind. Het is de bedoeling dat de pedagogische onderwijsinstellingen helemaal gericht worden op de ontwikkelingen op internationaal niveau en praktijkbegeleiding voor de studenten wordt ook verhoogd.

Vandaag is de info beurs ‘de nieuwe leerkracht’ gestart. Op de beurs wordt alle informatie gegeven wat de nieuwe ontwikkelingen zullen zijn op de opleidingen.

Grote investering
Met het doorprikken van een ballon verrichtte de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Raymond Sapoen, officieel de beurs. Hij zegt dat elke leerkracht het beste uit alle leerlingen moet halen, maar dat kan alleen als er vanaf de basis met de leerkrachten gewerkt wordt. Sapoen zegt dat voor kwaliteitsonderwijs een grote investering gedaan wordt. De resultaten moeten dan ook positief zijn.

Het is de bedoeling dat de opleiding tot leerkracht gebracht wordt naar het niveau van hoger onderwijs. Dit zal in fasen gebeuren. Vanaf 1 oktober 2012 moeten studenten minimaal een Mulodiploma hebben om toegelaten te worden tot de opleidingen. Geslaagden van het LBGO, moeten een jaar lang het voorbereidingsprogramma volgen om ingeschreven te worden op de opleiding. Huidige leerkrachten worden bijgeschoold om mee te gaan in het nieuwe proces.

Bewuste keus
‘Ik geloof in jou’ is de visie van ‘de nieuwe leerkracht’ elk kind zal voldoende kans krijgen voor de ontplooiing en ontwikkeling van hun talent. De leerkracht zal een belangrijke rol spelen. “Leerkracht worden moet een bewuste keus zijn, en moet geen student zijn die geen andere mogelijkheden had”, zegt de onderwijs minister.

Julio Irokromo

De infobeurs ‘de nieuwe leerkracht’ wordt gehouden in TBL Cinemas en is er vandaag en morgen tot vijf uur ‘s middags.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May