Jarige Landbouwbank lanceert nieuwe huisstijl
19 Apr 2012, 18:00
foto
Djaienti Hindori, directeur Landbouwbank


De Landbouwbank viert vandaag haar 40-jarig bestaan. Na een interne reorganisatie de afgelopen tien jaar heeft de bank haar nieuwe huisstijl gelanceerd. Deze huisstijl staat in het teken van groei. De Landbouwbank zal nu effectiever inspelen op investeringen.

“We gaan er nu voor zorgen dat we wederom aan de wieg staan van nieuwe ondernemingen in de agrarische en niet-agrarische sector die een bijdrage kunnen leveren aan de nationale economie”, stelt directeur Djaienti Hindori.

Weten te overleven
Hindori zegt dat Suriname met recht trots mag zijn op de Landbouwbank. Volgens haar is het uniek dat een bank, geënt op de agrarische sector, 40 jaar lang zelfstandig heeft weten te overleven. Dit gebeurde zonder subsidie vanuit de overheid. Over de oprichting van de Landbouwbank was 55 jaar terug al consensus bereikt. Toen bleek dat er behoefte was om investeringen te doen in de agrarische sector onder landbouwers, vissers en telers. Zij hadden toen geen directe toegang tot andere nationale banken.

De Landbouwbank kreeg toen ook toestemming officieel te fungeren als alle andere nationale banken. Hindori zegt dat het na 40 jaar mooi is te zien dat de Surinaamse overheid als enige aandeelhouder van de bank, de ontwikkeling van de agrarische sector hoog in haar vaandel heeft gehouden.

Gezonde voedingsbodem
De Landbouwbank heeft veel investeringen gedaan in de agrarische sector. Hindori noemt onder andere het tot ontwikkeling brengen van polders in Nickerie, het Pomona gebied, Coronie, Stichting Landbouw Ontwikkeling Commewijne. Er zijn diverse leningen en kredieten verstrekt. De bank is gaandeweg zelfstandig de koers opgegaan om ook andere producten aan te bieden aan het publiek. “We zijn de oprichters dankbaar dat zij de mogelijkheid hebben gelaten dat de Landbouwbank ook als alle andere banken kan functioneren”, zegt Hindori. Volgens haar voldoet de financiële instelling aan alle wettelijke regels van de Centrale Bank van Suriname.

De bank heeft vandaag samen met het personeel en gepensioneerden feest gevierd. Voor deze gelegenheid is ook de stichting die zich ontfermt over zwerfhonden bedacht met en geldbedrag van SRD 7000. Daarnaast werden twee klanten bedacht, onder wie James Ramlall die al 39 jaar zaken met de bank doet.
Hindori kondigde een nieuwe toekomst aan voor de Landbouwbank. In de nieuwe huisstijl is een logo ontworpen waarin een plant is afgebeeld. Die staat symbolisch voor de groei die de bank voor zichzelf en haar klanten wil bewerkstelligen. “Als wij groeien, groeien onze klanten met ons mee. Een plant kan niet groeien zonder en gezonde voedingsbodem”, benadrukt de directeur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May