Werkgroep zal prijzen basisgoederen monitoren
18 Apr 2012, 22:00
foto
De werkgroep die prijsverlaging van de basisgoederen moet monitoren, is vandaag ingesteld door waarnemend president Robert Ameerali. (Foto: NVD)


Een werkgroep zal de prijsverlaging van basisgoederen monitoren. Deze werkgroep werd vandaag ingesteld op het kabinet van de vicepresident. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de producenten, importeurs, distributeurs, winkeliers, consumenten en de overheid.

De werkgroep bestaat uit: Leo Tjin A Djie (Guimar NV), Sharmila Lowtu (Combe markt), Arun Hindori (Cirkel Group NV), Sushil Chirkoet (Rudisa), Stephen Tsang (Suriname Chinese United Association), Rudi Balak, Ramon Ramnewash en Raymond Hasnoe (Vereniging van Kleine Winkeliers), en Albert Alleyne en Sylvana Afonsoewa als vertegenwoordigers van de consumenten. Directeur Mauro Tuur van Handel en Industrie is aangewezen als focal point.

De Nationale Voorlichtingsdienst meldt dat de monitoringsgroep zal worden uitgebreid, naar gelang daartoe behoefte bestaat vanuit de diverse belanghebbenden. De werkgroep heeft als taak op korte termijn problemen rond de prijsverlaging in kaart te brengen en daarvoor oplossingen aan te dragen. Op de werkgroep is een beroep gedaan zich voornamelijk te concentreren op de uitdagingen die zich voordoen in de praktijk. Waarnemend president Robert Ameerali en raadsadviseur Andy Rusland erkenden dat het om een moeilijke operatie gaat en dat er altijd sprake zal zijn van kinderziekten. De werkgroep moet daarom snel en efficiënt optreden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May