Districten nog niet betrokken bij prijsverlaging
18 Apr 2012, 11:30
foto
Supermarkt Jin Tai in Nickerie is op zoek naar informatie over verlaagde goederen.


Terwijl in Paramaribo de prijzen van de basisgoederen iets omlaag zijn gegaan, is in veel districten hier nog niks van te merken. Winkeliers in Nickerie, Marowijne, Brokopondo, Para, Sipaliwini en Saramacca hebben nog geen lijst ontvangen van de overheid over producten die verlaagd zijn. De winkeliers zeggen niet te weten wat ze moeten doen.

De manager van Jin Tai Supermarkt in Nickerie zegt aan Starnieuws dat hij contact heeft gemaakt met de afdeling van het ministerie van Handel en Industrie in Nickerie. Hij kon geen concrete informatie krijgen over deze kwestie. Klanten vragen in diverse supermarkten naar de verlaagde prijzen, maar zij krijgen geen concrete antwoorden.

Duidelijkheid nodig
Volgens importeur en winkeleigenaar Adjay Bissesar moet er duidelijkheid vanuit de regering komen. Winkeliers die bellen naar Handel en Industrie worden doorverwezen naar het kabinet van de vicepresident. Dit project wordt van daaruit gecoördineerd. Directeur Mauro Tuur van Handel en Industrie zit wel in de monitoringcommissie.

Van het kabinet van de vicepresident verneemt Starnieuws dat de officiële prijsberekeningen die moeten gelden voor het hele land, nog gemaakt moeten worden. Voor de verre districten zal een ander bedrag voor de basisgoederen gelden, omdat transport ook gedekt moeten worden. Het ligt aan de winkeliers en de producenten in de verre districten, of zij de verlaagde prijzen van de overheid hanteren. De Nationale Voorlichtingsdienst meldde eerder dat er niet gewerkt wordt met prijszetting. Het gaat om een vrijwillige medewerking. Als eerste is begonnen met Paramaribo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May