Hulpbrug Wageningen opengesteld voor verkeer
17 Apr 2012, 14:20
foto
De hulpbrug nabij Wageningen is opengesteld voor het verkeer.


De hulpbrug nabij Wageningen, die de TW-brug voorlopig moet vervangen, is nu opengesteld. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh heeft dit bevestigd tegenover Starnieuws.

Hij zegt dat de brug tegen drie uur weer voor dertig minuten niet toegankelijk zal zijn. Dan zal het werk afgerond worden. Door de lange rijen die ontstaan waren, is de brug alvast opengesteld.

Ook zwaar materieel toegestaan
De brug werd gisteravond rond acht uur gesloten voor alle verkeer. Na ongeveer zeventien uren werken, is de hulpbrug bijna gereed. De laatste hand moet nog gelegd worden. Joeloemsingh benadrukt dat de hulpbrug een stevige brug is en dat zwaar materieel erover heen kan rijden. Veel mensen hebben het ongerief van de gesloten TW- brug mogen ervaren en ze werden erg ongeduldig. Er is met man en macht aan de hulpbrug gewerkt.

Het werk is gegund aan Firm Engineering. De hulpbrug in elkaar zetten is het werk van Haukes geweest. Terwijl het verkeer van de hulpbrug gebruik zal maken, zal er gewerkt worden aan de constructie van de TW-brug. De werkzaamheden zullen maximaal zes maanden duren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May