Panka: Geen haast om Constitutioneel Hof in te stellen
17 Apr 2012, 06:30
foto
Ricardo Panka, fractieleider Mega Combinatie.


Fractieleider Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP), vindt niet dat De Nationale Assemblee zich zou moeten haasten met het aannemen van een wet voor het instellen van het Constitutioneel Hof. “Het hof instellen speciaal om de amnestiewet te toetsten, hoeft niet.

“Het Constitutioneel Hof zal niet alleen zijn om de amnestiewet te toetsen dus we hoeven er absoluut geen haast mee te maken”, zegt Panka aan Starnieuws.

Commissie is bezig
Hij wijst er op dat de regering al een commissie heeft belast die zich hiermee moet bezig houden. Die commissie moet de ruimte krijgen haar werk te kunnen doen. “Ook wij van het parlement zijn al bezig en hebben er een studie van gemaakt. We gaan echt niet rennen nu om deze wet er door te krijgen alleen maar omdat mensen vinden dat de amnestiewet getoetst moet worden”, betoogt Panka.

De fractievoorzitter wijst er op dat sinds 1987, er sprake is van het instellen van het Constitutioneel Hof. “Het is de huidige oppositie die er niets mee heeft gedaan en zelf zich heeft verzet tegen de komst van het hof. Daarmee heb ik al veel gezegd. Wij zullen kijken wat er nu moet gebeuren. Natuurlijk willen we dat dit hof er is. Jaren horen we dat onze grondwet van alle kanten rammelt, dus moeten we de instituten instellen die dit werk voor ons kunnen doen”, stelt Panka.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May