Prijsverlaging nog niet merkbaar voor elke consument
17 Apr 2012, 08:30
foto
Het pakket van goederen dat is verlaagd door de regering. (Foto: Raoul Lith)


Combé Markt rekent uit dat de consument ongeveer 20 tot 25 SRD bespaart op een pakket basisgoederen, dat vanaf maandag is verlaagd door de regering. Veel consumenten zeggen aan Starnieuws nog niet veel gemerkt te hebben van de verlaging. Niet alle supermarkten hebben de prijzen verlaagd.

“Het is slechts een begin, ik hoop dat de prijzen toch nog lager zullen worden”, zeggen diverse consumenten. Winkeliers die hun prijzen nog niet verlaagd hebben, zeggen dat ze nog niet de tijd hebben gehad om de aanpassingen door te voeren. “Dit moest in het weekend gebeuren en dan hebben we weinig personeel”, legt een winkelier uit.

Verlies
Kleine winkeliers die de goederen goedkoper moeten verkopen aan hun cliënten, reageren niet enthousiast. Zij klagen erover dat ze nauwelijks winst maken. “Twintig procent die we kregen op deze artikelen was nauwelijks voldoende. Maar nu mogen we tien procent winst maken, maar onze kosten zijn ook hoog, waardoor we verlies lijden”, klaagt een winkelier. De winkeliers zeggen dat ze erg laat op de hoogte zijn gesteld.

Veel consumenten vinden dat de prijzen verder verlaagd moeten worden. De verlaging moet ook een structureel karakter hebben. “Een verschil van 5 tot 10 cent per artikel is een gebaar naar de samenleving toe, en moeten wij tevreden mee zijn”, zegt een consument. Zij hoopt dat er meer producten in prijs verlaagd zullen worden. De mensen klagen over de dure brandstofprijs, waardoor veel goederen en diensten ook duurder zijn geworden.

Combé Markt
Combé Markt is een van de importeurs tevens verkopers die volop meedoet met de actie van de regering. Deze ondernemer heeft als tegemoetkoming naar de grote afnemers van producten en voor de kleine consument haar prijzen extra verlaagd. De 10% winstmarge die voorgesteld is door de overheid heeft Combé Markt vrijwillig ingeleverd op producten waar zij de vertegenwoordiger van zijn.

Met de prijsverlaging is de besparing 20 tot 25 SRD voor de klant die het totaal pakket van levensbehoeften aanschaft. Sharmila Lowtoe, directielid van Combé Markt juicht de tegemoetkoming van de overheid naar de samenleving toe. De consumenten kunnen meer inkopen en ondernemers kunnen hierdoor ook meer verkopen, voegt zij er aan toe.

Julio Irokromo
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May