Congres over onderwijs, sport en ondernemerschap
16 Apr 2012, 10:30
foto
Daryl Boetoe, voorzitter Nationaal Jeugdparlement.


Het Nationaal Jeugdcongres zal discussiëren over de onderwerpen onderwijs, sport en jong ondernemerschap. Het congres wordt op 19 en 20 april in de Congreshal gehouden.

Jongeren van alle districten komen bijeen om met elkaar van gedachte te wisselen, het jeugdbeleid te evalueren en tenslotte met oplossingsmodellen te komen voor problemen. Dit zegt Daryl Boetoe aan Starnieuws.

Oplossingen aandragen
Een voorloper van dit congres zijn de congressen die in de districten gehouden zijn. Twintig jongeren, die geselecteerd zijn, uit de verre districten zullen meedoen aan dit congres. Volgens Boetoe gaat het erom dat de aanwezige jongeren daadwerkelijk participeren aan het congres. Alleen aanwezig zijn, is niet voldoende. Hij merkt wel op dat er een groei te constateren is. De jeugd wordt kritischer en bewuster.

Boetoe stelt dat de jeugd niet alleen moet klagen, maar ook met oplossingsmodellen moeten komen. Ook kunnen ze aangeven hoe zaken die niet goed lopen anders aangepakt kunnen worden. De onkosten die gepaard gaan met dit congres worden door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken gedekt. De voorbereidingen zijn al getroffen door het jeugdparlement.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May