Ritfeld: Ik heb geen bloed aan mijn hand
14 Apr 2012, 00:30
foto
Edgar Ritfeld: Ik heb de samenleving vanaf het begin gezegd dat ik onschuldig ben. (Foto: Raoul Lith)


Edgar Ritfeld heeft publiekelijk aangegeven dat hij tegen amnestie is en wil dat het proces doorgaat. "Ik heb geen bloed aan mijn hand. Ik wil mijn onschuld kunnen aantonen", zei Ritfeld vrijdag na de zitting van de krijgsraad in gesprek met journalisten.

Net als Ruben Roozendaal zei Ritfeld niks op de zitting. Hun raadsman Benito Pick heeft zich niet uitgelaten over deze kwestie, maar wacht op het oordeel van de krijgsraad over hoe verder nu de amnestiewet van kracht is. "Ik ben geen jurist. Onze advocaat heeft gesproken", reageerde Ritfeld op vragen van journalisten waarom hij zijn zegje niet gedaan heeft op de zitting.

Ritfeld en Roozendaal merkten op dat ze van te voren met hun advocaat hadden afgestemd. "Wij dachten dat het beter was om het woord niet te voeren omdat onze raadsman een strategie heeft voor de verdediging", zei Ritfeld. Roozendaal zal zijn visie op schrift stellen en de krijgsraad doen toekomen. "Ik vind het erg dat er vandaag niet gewoon de eis is gesteld. Het is toch duidelijk dat de amnestiewet niet van toepassing is op 8 december, waar misdaden zijn begaan tegen de menselijkheid", stelde Roozendaal.

Ritfeld was aangeslagen door de gang van zaken. "Ik heb vanaf het begin aan de gemeenschap gezegd dat ik niks te maken heb met deze zaak. Ik hoop dat de zaak doorgaat", benadrukte Ritfeld. Hij merkte op dat deze zaak heel erg drukt op hem. Hij is teleurgesteld over de wending die dit proces neemt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May