Tripartiet Overleg maandag bijeen
12 Apr 2012, 10:25
foto
Op de wijkvergadering in Latour gaven diverse personen hun mening over de goederen die opgenomen moeten worden in het basispakket dat verlaagd wordt. (Foto: NVD)


Het Tripartiet Overleg komt op de valreep maandagavond toch bijeen om te praten over de verlaging van de prijzen van de basisgoederen. President Desi Bouterse en vicepresident Robert Ameerali hebben intussen meegedeeld dat per 16 april de prijzen omlaag zullen gaan.

De vakbeweging en het bedrijfsleven vinden dat er eerst overeenstemming moest worden bereikt binnen het tripartiet overleg voordat de regering tot uitvoering zou overgaan. Drie bijeenkomsten werden uitgesteld omdat de berekeningen niet af waren.

Delen van het bedrijfsleven en vakbeweging dringen aan op structurele maatregelen. Het bedrijfsleven vindt dat er geen oneigenlijke concurrentie mag plaatsvinden door subsidie te geven aan iedereen. Er zijn nog geen mededelingen gedaan of de government-take gedeeltelijk teruggedraaid zal worden. De regering is van plan goederen behorende tot eerste levensbehoeften met 10 tot 20% te verlagen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May