Studenten Medische Faculteit geven voorbeeld tijdens AVD
11 Apr 2012, 22:00
foto
De gezondheidszorg is goed vertegenwoordigd op de AVD. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is ook van de partij. (Foto: Ramon Keijzer)


Studenten van de Faculteit der Medische Wetenschappen, willen door het goede voorbeeld te geven het publiek erop wijzen hoe belangrijk bewegen is. De universiteitsstudenten zitten in hun tentamenperiode en zullen toch de laatste dag meedoen aan de Avondvierdaagse (AVD), die vanmiddag is begonnen.

Marina Bersaoui en Arseno Brand-Flu, studenten van de richting Fysiotherapie, kwamen met dit idee. “Bij deze studie worden wij bewust gemaakt van hoe wij om moeten gaan met ons lichaam. Bewegen is zeer belangrijk en als toekomstige fysiotherapeuten, moeten wij mensen mobiliseren om te gaan bewegen. Vandaar dat wij besloten hebben om een voorbeeld te geven”, zegt Brand-Flu. Samen met de studenten van de twee andere studierichtingen Geneeskunde en Public Health, zullen zij zorgen voor verrassingen op de laatste dag van de AVD.

De docenten zijn enthousiast over het idee van de studenten en zij zullen ze zeker stimuleren tijdens de loop. Richtingscoördinator van de studierichting Fysiotherapie, Tony Chang, juicht dit initiatief toe. “Bewegen kan iedereen en dat kan je op verschillende manieren doen, door te dansen, lopen of in je tuin bezig zijn”, zegt hij. Chang hoopt dat het publiek veel bewuster zal worden van het belang van bewegen door deze AVD.

Martina Akiemboto
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May