Centrale Markt normaal open dinsdag
09 Apr 2012, 20:40
foto
Vicepresident Robert Ameerali (links) oriënteert zich op de markt. (Foto: René Gompers)


De Centrale Markt is normaal open dinsdag. De brand die rond 18.00 uur vandaag woedde, was aan de achterkant van het gebouw. Meer dan tien zaken hebben schade geleden, de een erger dan de andere. Het schaderapport moet nog worden opgemaakt.

De brand is begonnen van de achterkant. Vermoed wordt dat junkies en zwervers hier verantwoordelijk voor zijn. Zij houden zich op in dit gebied. Vicepresident Robert Ameerali en districtscommissaris Mohamad Kasto waren ook ter plekke aanwezig. Kasto zegt dat de markt morgen normaal open zal zijn. Nagegaan zal worden wat er voor de mensen gedaan zal worden die veel verlies hebben geleden door de brand.

Onveilige situatie
Rampersad Rambaran, die een kippenzaak heeft op de markt, is ontdaan door de brand. Hij verkoopt dagelijks rond de 350 kippen en op zaterdags 500. Hij heeft acht medewerkers. "Ik zou de kippen vanavond om acht uur brengen. Ik heb een kippenbedrijf. Ik kreeg een telefoontje dat er brand is. Toen ben ik gelijk hiernaar toe gekomen", zegt Rambaran ontdaan aan Starnieuws. Zijn zaak is behoorlijk verwoest.

De hoofdbrandmeester Ulrick Edam zegt dat binnen twee minuten brandweer Knuffelsgracht ter plekke was. Door kordaat optreden is erger voorkomen. Het is slecht gesteld met de brandveiligheid aan de achterkant van de markt. De standjes zijn erg dicht op elkaar zegt inspecteur Hans Tangali, belast met de veiligheid van de markt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May