Pertjajah Luhur breidt bejaardentehuis uit
09 Apr 2012, 17:00
foto
Paul Somohardjo (rechts) vandaag bij de eerste steenlegging van het bejaardentehuis dat wordt uitgebreid.


De eerste steenlegging vond vandaag plaats van de uitbreiding van het bejaardentehuis Lust en Rust te Nickerie. Voorzitter van de Pertjajah Luhur Paul Somohardjo heeft samen met de directie van het tehuis, in bijzijn van seniorenburgers, partijtoppers, vrienden en enthousiaste sympathisanten, de eerste steen gelegd.

Somohardjo gaf aan dat vorig jaar een gedeelte van het tehuis was weggewaaid door rukwinden en de organisatie toen nog niet in staat was dat gedeelte te herbouwen. Met de opbrengsten van de recent georganiseerde fundraising zullen bouwactiviteiten gefinancierd worden. De partij heeft namelijk de voorronde en finale van de popjawa songfestival in Nickerie achter de rug. Daarnaast volgde een landelijke finale voor de popjawa in Paramaribo. Gedurende het paasweekend in Nickerie is er een pasar malam (kermis) gehouden in combinatie met muziekoptredens. De verkregen financiën zullen niet alleen aangewend worden voor de renovatie.

Meer capaciteit
Het ligt in de bedoeling om de accommodatie voor de oudere burgers in het tehuis te verruimen van 50 naar 100 personen. Het bouwproject is begroot op ruim SRD 300.000. De organisatie heeft ruim de helft van het bedrag reeds binnen en kijkt nu uit naar de bijdrage van vrienden van de partij en het bedrijfsleven.

Somohardjo is bijzonder blij dat hij wederom een bijdrage mag leveren aan de verbetering van de kwaliteit van het leven van deze seniorenburgers. Hij zag de nood toen de partij het beheer had over het ministerie van Sociale Zaken. "Ik weet als geen ander dat het beleid hierop zeker voortgezet zal worden door de huidige minister. Het gaat om een groep die wij niet mogen vergeten, we moeten de ouderen koesteren. Zij hebben hun hele leven gearbeid voor de opbouw van Suriname", stelde de politicus.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May