Verwijten over en weer binnen SAB
09 Apr 2012, 14:30
foto


De onenigheid tussen 'twee besturen van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB)' heeft bijzonder nadelige gevolgen voor het land tijdens de Carifta Games. "De 14-jarige hinkstapspringer Miguel van Assen won zilver op zijn onderdeel met een fantastische sprong van 14.57m. Maar doordat het Surinaams team van officieel naar 'unattached' is geplaatst, mag hij de zilveren medaille niet in ontvangst nemen", zegt het bestuur-Rijssel in een verklaring.

Het bestuur van Robby Rijssel en dat onder leiding van Delano Landvreugd verwijten elkaar persoonlijke belangen te behartigen. De gevolgen voor de atleten zijn duidelijk merkbaar in Bermuda. Volgens het bestuur-Rijssel is de coach de groep Landvreugd, Milton Clark, verantwoordelijk voor de misère die op de Carifta Games wordt ondervonden.

Twee inschrijvingen
Twee atleten waren aangemeld als nationale organisatie en als een club op de Carifta Games. Milton Clark van Tropical Runners was afgereisd met atleten van zijn club te weten Rochini Vorstwijk en Yamorima Jubithana. Het bestuur Rijssel zegt dat de Carifta Games zijn bestemd voor nationale selecties en niet voor clubs. Er ontstond verwarring omdat Vincent Jubitana zich ook opgaf als secretaris van de SAB. De North American, Central American & Caribbean Federatie (Nacac) heeft Letitia Vriesde erkend als secretaris van de SAB. Dit zou de organisatie schriftelijk meegedeeld hebben aan Rijssel.

"Wij van de Surinaamse Atletiek Bond roepen de lidverenigingen op om erop toe te zien en er aan mee te werken dat hun atleten op transparante en legale wijze zich plaatsen voor deelname aan internationale tornooien. Het gaat om de vertegenwoordiging van de hele natie en is geen aangelegenheid die achter de schermen mag gebeuren", zegt ondervoorzitter Raymond Gilson in een persbericht. Beide 'besturen' doen een beroep op elkaar om het nationaal belang te laten prevaleren boven persoonlijk belang.
Advertenties