Jeugdparlement wil verkeersveiligheid helpen verhogen
08 Apr 2012, 08:30
foto


Veel jeugdigen maken zich schuldig aan roekeloos rijgedrag. Daarom wil het Jeugdparlement een bijdrage leveren om de verkeersveiligheid op te voeren.
De jeugdleiders willen discussies houden met jongeren in alle wijken. Dit project is al besproken met justitieminister Martin Misiedjan. Volgens de voorzitter van het Jeugdparlement, Daryl Boetoe, is er al mondeling medewerking toegezegd. De schriftelijke toestemming zal nog van de maand in orde worden gemaakt.

Door het rijgedrag van de jongeren vormen zij ook een gevaar voor andere weggebruikers. Tijdens de discussiebijeenkomsten mogen de jongeren hun mening hierover geven. Ook kunnen ze oplossingen aandragen. Samen met de jongeren zal er gewerkt worden aan een bewustwordingsprogramma om de verkeersveiligheid op te voeren. Boetoe vindt dat het verhogen van boetes en de wegcontroles te verscherpen niet genoeg is om het gewenste verkeersgedrag bij de mensen te bereiken.

Naast verkeersveiligheid heeft het jeugdparlement bijzondere aandacht voor jeugdcriminaliteit en huiselijk geweld. Al deze projecten moeten nog uitgewerkt worden. De plannen hiertoe zijn er al. Boetoe benadrukt dat de veiligheid van de mens prioriteit boven alles moet genieten. Zo stelt hij dat de overheid en de bond van de brandweer water bij de wijn moet doen in het belang van de samenleving. Hij vindt dat beide partijen niet langer de burger de dupe van moeten laten worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May