Bouw- en Woonbeurs beantwoordt aan verwachtingen
06 Apr 2012, 02:50
foto


De Bouw- en Woonbeurs heeft ruim 13.000 bezoekers getrokken. Deze keer zijn de bezoekers doelgericht gekomen. De exposanten hebben een leuke afsluiting gehad en hebben positieve resultaten geboekt. Het afgelopen jaar hadden 3000 mensen meer de beurs bezocht. Toen was de beurs voor het eerst gehouden en de nieuwsgierigheid was groot. Dit zegt Wierash Gangaram Panday, voorzitter van de Stichting Welzorg Suriname, aan Starnieuws.

De organisatie heeft de top drie standhouders uitgekozen. De jury heeft aandacht besteed aan de tentkeuze, presentatie van de stand, de aankleding en hoe stands met bezoekers omgaan als het om het verschaffen van informatie gaat. De eerste prijs ging naar Tropical Plants, als tweede eindigde Surmac Rents en Varossieau Suriname sleepte de derde prijs in de wacht. Tropical Plants was het afgelopen jaar ook als eerste geeindigd. De winnaars krijgen elk een award en Tropical Plants mag het komende jaar gratis deelnemen aan de beurs. Daarnaast zal er een speciale dag voor deze winnaars georganiseerd worden, waarbij ze hun award in ontvangst mogen nemen.

Profijt beurs
Lilien Zaandam, directeur van Tropical Plants, zegt dat de familie gespecialiseerd is in tuinen. Van tuinontwerp tot onderhoud en aanleg behoort tot hun expertise. Daarnaast wordt al 30 jaren ook gezorgd voor tropische planten, vijvers, bloemen en bloemstukken. “Ik heb veel geïnvesteerd. Al zou ik niet als eerste eindigen, dan zou ik het niet erg gevonden hebben. Ook anderen moeten de kans krijgen. Surinamers kunnen erg mooie tuinen hebben en we werken naar ieders budget. Het afgelopen jaar hebben we veel profijt gehad met de beurs”, vertelt Zaandam. Ook deze keer heeft ze veel bezoekers gehad. Wel zegt ze dat de beurs dit jaar minder mensen heeft aangetrokken.

Paul Martodikromo , projectmanager bij P&D Group, benadrukt dat hij meer dan 1000 mensen geregistreerd heeft. “De woningnood is echt hoog en mensen zoeken naar goedkope percelen met soepele aflossingsvoorwaarden. Vooral de minder draagkrachtigen hebben enorme behoefte hieraan. We hebben gezorgd voor interne financiering en we hebben de aflossingstermijnen verlengd, waardoor deze mensen ook aan hun trekken kunnen komen. Daarnaast hebben heel wat bouwbedrijven contact met ons gemaakt en willen samenwerken, omdat we goedkope percelen bieden. Hierdoor kunnen zij dan goedkope huizen bouwen”, meent Martodikromo. Het is de eerste keer dat P&D samen met Proms NV deel hebben genomen aan de beurs. Hij zegt dat hij veel meer bereikt heeft dan hij verwacht had.

Geeta Thakoer vertegenwoordigt EDSO. Van toiletten tot badkuip, watervallen tot aquaria, tuin- en huismeubels bieden ze op de beurs aan. Ze staat voor de tweede keer op de beurs. Ook zij heeft gemerkt dat het aantal bezoekers afgenomen is. De beurs was het afgelopen jaar voordelig geweest voor EDSO. De bezoekers die de stand aandoen en inderdaad iets willen kopen, krijgen een flyer mee. Hiermee krijgen ze korting bij aankoop in de winkel. Ook dit jaar rekent ze op meer klanten. De exposanten rekenen stuk voor stuk op vergroting van hun klantenkring nu meer mensen op de beurs kennis gemaakt hebben met hun producten.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May