Regering brengt rekruten brandweer en NCCR in stelling
03 Apr 2012, 00:00
foto
De rekruten van de brandweer kregen elk een mobiele telefoon van vicepresident Robert Ameerali.


De 146 rekruten bij de brandweer zullen voortaan in noodsituaties worden ingezet. Dit gebeurt in samenwerking met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR). De supervisie ligt bij de commandant Cecil Waal van het Korps Brandweer Suriname. Deze zaak is maandagavond beklonken tijdens een bijeenkomst met vicepresident Robert Ameerali, minister Martin Misiedjan, Waal, NCCR en de rekruten. Bondsvoorzitter John Seedorf is gepikeerd over deze situatie.

Ameerali antwoordt op een vraag van Starnieuws dat de veiligheid van de burger door deze maatregel gegarandeerd is. De situatie waarbij zondag de brandweerbond geen hulp verleende aan de Kennedyweg bij een verkeersongeval, mag zich nooit meer herhalen. Drie personen lieten het leven en een slachtoffer is met zware letsels opgenomen in het ziekenhuis. De rekruten hebben elk een mobiele telefoon gekregen zodat ze elk moment opgeroepen kunnen worden. Dit zal in geval van nood gebeuren, waar de normale dienstverlening niet via de brandweer plaats kan vinden. De bond bij de brandweer is in actie en rukt alleen uit bij woningbrand.

Klaar om uit te rukken
Luitenant-kolonel Jerry Slijngaard, belast met de leiding van het NCCR, zegt dat alle aanwezige rekruten meteen voorzien werden van een mobiele telefoon. “De rekruten zijn welwillend en goed gestemd. Dit is het besluit van de regering en we moeten werken aan de veiligheid van de burgers. Hij merkt op dat de rekruten ’ready’ zijn om in geval van nood uit te rukken. Ze zijn al volledig opgeleid en worden capabel genoeg geacht om het werk te doen.

De vicepresident zegt dat voor betere communicatie gezorgd moest worden. In geval van nood zullen de rekruten opgeroepen worden via de mobiele telefoon. Ze staan onder hoede van NCCR. Ameerali benadrukt dat er al 2000 mobiele telefoons door de overheid ter beschikking zijn gesteld aan diverse personen om het werk te vergemakkelijken door betere communicatie. De rekruten worden begeleid door brandweercommandant Waal.

Plat leggen
Seedorf benadrukt tegenover Starnieuws dat de rekruten niet in staat zijn om het werk van een brandweerman uit te voeren. “Dit zal van kwaad tot erger worden. Dit besluit is buiten de bond om gegaan. Deze rekruten hebben nog nooit een 'nachtshift' gedraaid. Niet iedereen heeft de opleiding afgerond. Indien de regering zo door zal blijven gaan, zullen we de boel plat leggen”, stelt Seedorf.

Volgens de bondsvoorzitter zijn 565 leden bij de bond aangesloten. Van de 146 rekruten zijn 130 al lid van de bond. Volgens Ameerali en Slijngaard zijn de rekruten niet bij de bond aangesloten, omdat ze nog niet in vaste dienst zijn. Ze zijn nog op basis van een arbeidsovereenkomst te werk gesteld en kunnen dus nog geen lid worden van de bond.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May